Sunday, April 12, 2009

Ιμάμ Μπαιλντί...


Η μουσική ξεκίνησε αργά…
Δειλά οι νότες αγκάλιασαν πρώτα το μυαλό της,
μετά πολιόρκησαν την καρδιά της
και τέλος επιτέθηκαν μαζικά στις αισθήσεις της…

Έπλυνε και καθάρισε τις μελιτζάνες, αφαιρώντας
μερικές λωρίδες από τη φλούδα. Έμπηξε ένα
μαχαίρι, έσχισε τις μελιτζάνες σταυρωτά κατά μήκος,
προσέχοντας να μην φθάσει ως κάτω τα
άκρα, για να μην χωρίσουν σε κομμάτια.
Τις άφησε περίπου 1-2 ώρες σε αλατισμένο νερό
Ύστερα τις ξέπλυνε, τις στράγγισε και τις
σκούπισε καλά.
Τις τηγάνισε σε καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν
ελαφρά. Τις έβγαλε και τις αράδιασε σ' ένα ταψί,
που τις χώρεσε άνετα

Το πρόσωπο της πανέμορφα χλωμό,
τα μάτια της μελαγχολικά και ναζιάρικα μαζί,.
τα μαλλιά πεσμένα ανέμελα στο πρόσωπο,
τα χείλη έτοιμα να ψιθυρίσουν…




Επάνω σε δυνατή φωτιά έβαλε μια κατσαρόλα με το
λάδι, έριξε και τσιγάρισε το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
Πρόσθεσε και τα υπόλοιπα υλικά, τη ντομάτα,
το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και τα άφησε σε
σιγανή φωτιά για 20'. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού,
άνοιξε τις μελιτζάνες δημιουργώντας ένα βαθούλωμα
σ' όλο το μήκος και τις γέμισε με το μείγμα..

Αργά, πολύ αργά άρχισε να κουνάει το σώμα της
στο ρυθμό του τραγουδιού.
Νωχελικά σήκωσε το χέρι της ψηλά
μεταφέροντας τον αισθησιασμό σε όλο το χώρο…

Εκλεισε τα μάτια της κι ονειρεύτηκε….
Τα πόδια της σχεδόν δεν πατούσαν στη γη

Μόνο χόρευε
Μακριά από σκέψεις περίπλοκες…



Μετά τις περιέχυσε με τη σάλτσα που είχε μείνει στην
κατσαρόλα. Τις πασπάλισε με λίγο φρεσκοκομμένο πιπέρι
και τις έψησε σε μέτριο φούρνο για μια ώρα περίπου.
Στο τέλος τις άφησε να μείνουν λίγο με το λάδι τους.

Αυτός έμεινε να την κοιτάζει…
Μαγεμένος, άγνωστος,
έτοιμος να αρπάξει το λάφυρο

Αυτή του χαμογελούσε…
Ο χορός της τον καλούσε…

Ίσως όμως να ήταν καλύτερα
αν έφευγε μακριά της…

Αυτός σκέφτηκε για λίγα δευτερόλεπτα
Κι ύστερα της άρπαξε το χέρι στον αέρα




Το φαγητό το σέρβιρε ζεστό… Ηταν τόσο νόστιμο…




9 comments:

Pan said...

Καλησπέρα.

Το στομάχι μου άρχισε να γουργουρίζει.

Να δούμε πως θα τα καταφέρουμε να κοιμηθούμε απόψε...

Blue Wind said...

Imam Beildi is one of the biggest discoveries ever in the history of mankind. Whoever invented it was a genius :)

I am wondering how long it took her to do all that. It must take incredible patience to prepare it. What a detailed and complicated plan.

Heliotypon said...

Άσχετο:

Στο Blog μου ανέβασα πρόταση για ένα παιχνίδι που ίσως σας ενδιαφέρει. Ανοιχτό για συμμετοχή σε όλους κι όλες.

Αλοη Καππα said...

Τι όμορφα γράφεις! Σχεδόν σε ζηλεύω ;)

δεσποιναριον said...

Μα τι αισθησιακο Ιμαμ ειναι αυτο! Καθε μερα να τρωμε! Γεια σου Ναταλακι!

Radio Marconi said...

Τέλεια η συνταγή!!!
Και είδες τι σου κάνει το μαγείρεμα? Από λυπημένη και μελαγχολική φιγούρα σε μεταλλάσει σε μια αισθησιακή χορεύτρια!!!

Να προτείνω συνταγή που να είναι γραμμένη πάνω στο κορμί, καλυμμένη με σοκολάτα και που θα πρέπει ο/η μάγειρας να την απομακρύνει με τη γλώσσα για να την εκτελέσει!!!!

Καλησπέρες!!!

Natalia said...

Pan

ελπίζω να κοιμήθηκες τελικά... :)

καλησπέρα


blue wind

to speak like this, means that you have tried more than once the secret recipe...:)

it took her only 1.30 hour to prepare it, and about 1 hour to cook it... Dance and the rest are not included in this... :)


heliotypon

ευχαριστώ για την πρόσκληση

θα περάσουμε...



Αλόη Κάππα

με τιμάτε... :)
ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια


δεσποινάκι

τα καλά λόγια από μια μαγείρισσα της δικής σου κλάσης, είναι σαν μουσική στ' αυτιά μου... :)

φιλάκια


marc

ντροπή!
Μεγάλη Εβδομάδα...

υγ πρότεινε συνταγή... για να δούμε...

η σοκολάτα παρακαλώ να είναι υγείας, χωρίς γάλα, λόγω των ημερών :)
καλησπέρα σας κυριε...

panathinaeos said...

ναταλια μου ανοιξες νεους δρομους με αυτο το αρθρο, για καλιτεχνικες πολυδρασεις πολυεπιπεδες αρθρωτες τραγανιστες λικνιζουσες και αδουσες! ευχομαι καλο Πασχα και καλη Ανασταση!

Natalia said...

όλους αυτούς τους δρόμους εγώ τους άνοιξα? :)
I am more than proud...
Καλή Ανάσταση